2011. május 19., csütörtök

E-learning áttekintés-kurzusgyakorlatok VI.




gy2_10. Nézz körül néhány hazai tananyag-adatbázisban! Találtál olyan példát, amivel fejleszthetőek a felsorolt kompetenciák? Oszd meg velünk véleményedet a fórumon! Ird le a gondolataidat a tanulási naplódban!


Erre a kérdésre summázott válaszom az, hogy minél jobban beleássa az ember magát az internetes pedagógiai oldalakba, annál több, jobbnál jobb kincsesbányára lel, ami a szakmai anyagokat illeti. Igen, nap mint nap találkozom azokkal a hírportálokkal, tanárblogokkal, akik szinte ontják magukból a "rögtön és most" alkalmazható tananyagokat, oktatásban alkalmazható web 2.0-ás eszközöket. Mindannyian profitálunk ebből a mindig újat adó hírfolyamból. Mi pedagógusok azonnal a legfrissebbet tudjuk nyújtani diákjainknak, ők pedig gyönyörűen ívelhetnek ezáltal minden jellegű kompetenciájuk fejlesztésében. Úgy vélem, hatékony együtt-tanulás ez a tanár-és diákja kölcsönös együttműködésében. Nem szaporítva tovább  a szót, megpróbálok felsorolni  a teljesség igénye nélkül most olyan internetes oldalakat, web 2.0-ás eszközöket, ahonnan nap mint nap kaphatok új és új tananyag-elemeket, ötleteket, bevált gyakorlatokat napi felkészüléseim megsegítéséhez.
Íme csak néhány a sokból: 

gy2_11. Az előző gyakorlat megoldásához nyilván meglátogattál néhány weboldalt. Ha van közöttük olyan, amit szívesen megosztanál velünk, jegyezd be a kurzus közös könyvjelzői közé a "delicious"-ra! Nézz körül a meglévő könyvjelzők között, szűrd le a cimkékkel a "tananyagadatbázis" címkéjű hivatkozásokat.



    Hála az előző kurzusnak, azóta nekem is van "delicious" könyvjelző rendszerem. Hasznos voltáról most nem zengenék ódát, csupán minden pedagógustársamnak tiszta szívből ajánlom használatát. 

    2 megjegyzés:

    1. Kedves Irma!

      Csak, ha már így az "internetes kincsesbánya" dolog előkerült, hadd mondjam el, hogy ez a blog számomra az egyik legértékesebb ilyen bánya a weben és nem csupán azért, mert "bábáskodtam a születésénél" is, hanem mert egyszerűen ez egy neked való műfaj!

      /És ha az e-larning módszertani képzéseink következő moduljára egyedül Te fogsz jelentkezni, akkor is megcsináljuk, mert hihetetlen, amit művelsz :) ! /

      VálaszTörlés
    2. Kedves Robi!
      Most igazán zavarba hoztál szavaiddal...
      Nagyon köszönöm reagálásodat, de elsősorban azt, hogy valóban Te "bábáskodtál blogom születésénél".
      Elmondhatom, örömöm telik benne. Ám örömöm akkor teljes, ha tudom, mások is osztoznak ebben. Hiszen, tudod: "Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek..."

      VálaszTörlés