2011. május 19., csütörtök

E-learning áttekintés-kurzusgyakorlatok V.



gy2_8. A Szertárban van egy közös tananyag-adatbázisunk. Látogasd meg az adatbázist, nézd meg milyen metadatokkal írjuk le a tananyagelemeket! Vedd elő valamelyik saját készítésű "tananyag-elemedet" (ilyen mindenkinek van!) - ez lehet egy digitális fénykép, egy Word-ben megírt feladatlap, egy Excel táblázat, grafikon, bármi, amit segédanyagként az óráidhoz készítettél! Töltsd fel a tananyagelemet, ellátva a leíró metaadatokkal! Hogyan? Segítséget kapsz a súgóban: "Tananyagelem feltöltése"

Egy oktatóprogramokkal kapcsolatos feladatlapot töltöttem fel ezúttal immár közös tananyag-adatbázisunkba. Szépen gyűlnek benne a "tananyag-elemek". Kézzelfogható módon tapasztalható munkánk "hozadéka". Ahogyan erről már többen is írtak, és szóltak, - valóban csak egyszer kell egy ilyen "tananyag-elemet" elkészíteni, de utána  közös raktárunkból többször is, többünknek is elő lehet venni.




gy2_9. Látogasd meg a http://www.teacherspayteachers.com weboldalt. Itt a tanárok a világ minden tájáról kínálják a kisebb-nagyobb oktatási anyagaikat. Lehet válogatni, értékelni, ingyen, illetve pénzért digitális tartalmakat letölteni. Vedd szemügyre a metaadataikat, nézz bele egy két tananyagba! Ugye, neked is van sok-sok elfekvő készleted a tanári iróasztalának fiókjában! Mi magyarok, miért nem kínáljuk a sajátunkat? Mit gondolsz erről? Írj pár sort a tanulási naplódba!


Meglátásom szerint nálunk is szépen tudna működni egy ehhez hasonló közösségi oldal. Hallottam is ilyen tervekről, kezdeményezésekről. Nagyon sok mindent tudnánk mi is a közös asztalra tenni. Ha lenne olyan vállalkozókedvű  embertársunk, aki ráadná fejét egy ilyen jellegű lap működtetésére, talán nem vallanánk szégyent, és hatalmas méretekben kerülnének napvilágra rég elfeledett vagy akár a legújabb keletű kincsek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése