2012. február 12., vasárnap

"Mi az, hogy én vagyok hiperaktív, ők vannak lelassulva!!!"

Röviden és tömören, számomra a címben megfogalmazott gondolat a Digitális Nemzedék Konferenciájának summás üzenete. Dr. Gyarmathy Éva PhD klinikai szakpszichológus plenáris előadásában idézte ezt a mondatot. Egy hiperaktívnak diagnosztizált gyermek kijelentése, amely kiválóan alkalmas számunkra gondolatébresztőnek. Hála a digitális világ  jó lehetőségének, szinte minden előadás utólag is megtalálható az érdeklődő keresőknek. Bejegyzésem igencsak hosszúra nyúlna, ha mindazoknak prezentációját beilleszteném, amelyek hasznos üzenetet hordoznak. Így most csupán a plenáris előadások videóját hoztam el blogomba, ahol Gyarmathy Évát is hallhatjuk a 32-ik perctől. De érdemes időt szánnunk valamennyi Előadó meghallgatására is, hiszen ma olyan időket élünk meg a pedagógiában, ahol nagy szükségünk van iránytűre, útmutatóra. Szómat tovább nem szaporítva köszönöm meg a Szervezőknek, hogy lehetővé tették sokunk számára a konferencián való részvételt.
Most már ismét csak rajtunk a sor, hogy egy irányba hajózva, erőinket egyre jobban összpontosítva jussunk révbe, s találjuk meg a célravezető "közös hangot" a ránk bízott, jobb sorsra érdemes digitális nemzedékkel.
S most következzenek hát a Digitális Nemzedék Konferenciájának plenáris előadásai. (Utólagos megjegyzés: Időközben a felvételek elérhetetlenné váltak, így a Tanulmánykötetet tudom ennek hiányában megosztani a Kedves Olvasóval. Gyarmathy Éva a 9. oldaltól ír az előadásáról, amelynek címe: "KI VAN KULTURÁLIS LEMARADÁSBAN?")

http://bit.ly/2uRR6N3

2 megjegyzés: