2012. december 5., szerda

Európai Karácsony néhány percben...

Lassan barátnőmmé váló kislányommal, valamint digitális fényképezőgépemmel Ádventi Csokoládé Fesztiválra mentem múlt vasárnap délelőtt. Szoktuk mondani: "összekötjük a kellemest a hasznossal"... Így tettem én is ez alkalommal. Kellemes, hiszen néhány perc kikapcsolódás a napi feszült menetből, ám hasznos is egyben, hiszen kis tanítványaim számára zenés bemutatót készítettem. Célom, hogy esztétikai érzéküket fejlesszem, valamint megismertessem velük a Windows Live Movie Maker videókészítő programját, s azt az oldalt, ahol szabadon felhasználható, szép aláfestő zenét találhatnak saját bemutatóikhoz.

Íme az összeállítás, amely ízelítőt ad abból a sokszínűségből, ahogyan Európa-szerte ünneplik talán legszebb ünnepünket, Karácsony szép napját:


A Windows Live Movie Maker ingyenes videókészítő program.
Különböző szabadon felhasználható zenék pedig a következő oldalon találhatók: http://www.jamendo.com/en/

Bátran ajánlom egyéni, csoportos fejlesztésekhez ezt a módszertani ötletet. Sokirányú fejlesztési lehetőség rejlik abban, amikor a gyermekek saját maguk készítenek bemutatókat. Természetesem az oktatás más területén is egyre inkább hasznos, élményszerű lehetőség, úgy, mint a web 2. 0 -ás eszközök egyik népszerű alkalmazása. ( Utólagos megjegyzés: időközben a Movie Maker támogatása megszűnt. 2017.szeptemberében jön helyette egy másik alkalmazás)


3 megjegyzés:

  1. Kedves Irma!
    Nagyon jól sikerült az összeállítás, gratulálok! Biztosan nagy élmény volt és a tanítványaid érdeklődését is felkeltetted vele. :) A szabadon felhasználható zenék elérhetőségét köszönöm, mindenki számára hasznos lesz! :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Irma!

    A kis tanítványaidnak biztosan nagyon tetszik majd:) Nálunk is szeretik a gyerekek a MovieMakert.
    A bemutatód is nagyon tetszik:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Nektek, hogy megnéztétek alig létező szabadidőtökben!:)

    VálaszTörlés