2015. május 18., hétfő

Sway alkalmazás az eTwinning projektben


 Előző blogbejegyzéseimben,   ITT és ITT említést tettem arról, hogy egy szíves meghívásnak köszönhetően belekerültem kis Csapatommal egy eTwinning projektbe, ahol a médiatudatosságra nevelés nagy témakörét járjuk körbe. Ebben a tanévben még nem zárjuk le a projektet. Egy feladatról szólok  azonban, amiről még nem számoltam be blogomban. A tudatos vásárlással kapcsolatosan kellett, hogy a diákok valamilyen kis bemutatót készítsenek. Előzetesen átbeszéltük e fogalom mibenlétét, ki mit is gondol erről. Sajátos meglátások, elképzelések születtek meg a gyerekek részéről. Eltöltöttünk a témával kapcsolatban jó néhány percet, ami egyben hasznos kommunikációfejlesztő, valamint fogalomfejlesztő gyakorlatnak is  kiválóan megfelelt.
Mivel a Sulinetwork Konferencián volt alkalmam megismerni, és kipróbálni Tóth Évi és Nemes - Nagy  Erika szekciójában a Sway alkalmazást, arra gondoltam, felkínálom a gyerekeknek, hogy ebben készítsenek kis bemutatót a Tudatos vásárlásról. Megszülettek sorban a prezentációk, amelyek híven tükrözik a gyerekek érdeklődési körét. Ezáltal is jobban megismerhettem őket, személyiségüket. Ha nem is hosszú kép - és videósorozatokat állítottak össze, de önmagában az, hogy mindegyikőjüknek Microsoft fiókja lett, amivel beléphettek saját Sway oldalukra, és megízlelték ennek a remek programnak fő motívumait, már sokat haladhattak előre fejlődésükben. Nem könnyű feladat számukra az  önálló szóbeli és írásbeli szövegek megalkotása. Gyakoroltuk hát itt a Swayben, egy élményszerű tanulási környezetben.
Ki-ki elkészített  bemutatóját  beillesztette saját bloghajójába az embed kód segítségével. Majd mindenki alkotása felkerült a Padlet falára:





A Padleten összegyűjtött bemutatókat pedig feltettük az eTwinning munkafelületére, a Testvértérre, ahol megnyithatók a prezentációk a linkek segítségével:

https://twinspace.etwinning.net/5377/materials/images

A varázsablakot most becsuktuk, projektünket a 2015/2016-ik tanévben folytatjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése