2018. április 1., vasárnap

Építsük meg Magyarországot! - Kisszékely kulturális és természeti értékei a Minecraftban 36. - Egy örökmozgó youtuber-jelölt



"És aki téged egy mérföldútra kényszerít, menj el vele kettőre..."  Ez a sokunk által ismert jótanács jut eszembe, amikor Viktorkám következik az építkezésben. Ő egy különleges színfoltja kis közösségünknek. Már írtam is róla az előzőekben, hogy valami elementáris erő motiválja őt arra, hogy híres youtuber legyen. Sok youtubert ismer, van példaképe, akire ő hasonlítani szeretne. Szívesen épít multiplayer módban, ám a társakhoz való alkalmazkodást még tanulnia kell. Több próbálkozásom kudarcot vallott, amikor egy-egy közös alkotás parázsvitába, olykor sírásba, kirohanásba torkollott. Mivel a projekttel haladnunk kellett, így átmeneti megoldásként én vállatam, hogy Viktornak társa leszek. A következő videó egy ilyen epizódot örökít meg. A feladat a Kisszékely körüli erdőtömb telepítése volt. Nem volt könnyű eljutnom odáig, hogy az első csemeténket letegyük, ugyanis Viktornak határtalan képzelőereje van, ami szerencsés módon humorral fűszerezett. Ha belép a Minecraft világába, azonnal beindul a fantáziája, és nemigen a feladatra koncentrál, hanem inkább arra, hogy a benne feszülő szuper-csodaságokat megmutassa. Elytra szárnyait kieresztve azonnal körberepüli Kisszékelyt, elképzelt lájkolóinak minden addigi épületet megmutat. Építeni - természetesen -  izgalmas módon féhomályban szeretne, amikor is éjjellátás italt fogyasztva láthatóvá válik a terep. Ezt énvelem is megitatja, sőt egy ládikába is bele kell pillantanom faültetés előtt, ahova különböző fejeket helyezett bele, és még sorolhatnám tovább a dolgokat, amelyek megelőzik nála a valódi feladat elkezdését.
Mondanom sem kell, nagy bölcsességre van szükség ahhoz, hogy ne a parancsszó érvényesüljön ebben a helyzetben, hanem valami olyan, ami közös megoldást eredményez. Előírt receptje - úgy vélem - ennek nincsen, ám a szeretet "parancsblokkját" használva közös munkánk eredményes lehet.

Erdőtelepítésünk ennek fényében így sikeredett:


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése