2018. április 4., szerda

Építsük meg Magyarországot! - Kisszékely kulturális és természeti értékei a Minecraftban 42. - "Mindenki a fedélzetre!"



A következő videó március 21-ikének izgalmas délutánját eleveníti fel. Mindenki tudta, hogy a tavaszi szünet előtt be kell fejezni az építést, hiszen a Digitális Témahéten már a kész pruduktumok bemutatása lesz. Tetőfokára hágott az izgalom Anyahajó Stúdiónk portáján. A hiányzó tennivalókat papírra rögzítettük előzetesen, és ennek megfelelően tevékenykedtek a kis építőmesterek. Volt izgalom bőven, mert - ahogyan az a valóságban is lenni szokott - a problémák egymás után jöttek 
A videó elején  Balázst láthatjuk, ahogyan a megépített házakra írja az alkotók neveit. Norbi még a hiányzó erdősítést végzi. Nagy gondot okozott F. Matyinak és Barninak a Vadászház megépítése, de a számtalan problémával derekasan megküzdöttek. Nekem az a feladat jutott, hogy Marcival együtt mélyítsem a Csádés tavat. Ez sem volt azért zökkenőmentes. Roli még az utolsó házat húzta fel, amikor a kandalló tüze egyszercsak kiszökött, de szerencsésen megfékezte azt, és nem terjedt tovább a házban. Barni egy pillanatban pedig azt vette észre, hogy megfogyatkozott a nyáj a megszaporodott farkasok miatt. Itt is meg kellett oldani a vészhelyzetet. 
Egyszóval - úgy gondolom - a 21. század elvárásainak megfelelő projektünk lehet, amelyben bizony hatalmas kihívásokkal álltak szemben  a gyerekek. S mind ennek valós alapja Kisszékely faluja. Minden építményt, természeti és kulturális értéket a  faluról készült fotók alapján alkottak meg. 

Következzen hát az a hét perc, amelyben szinte már az utolsó simításokat végeztük projektvezetőnk, Barni segítségével: 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése