2014. április 4., péntek

Netgeneráció az óvodában - Videóbeszámoló a Digitális Nemzedék Konferencia 2014. Kerekasztal-beszélgetéséről


Tavasz van ismét, amikor a megújuló természet számtalan szépségeiben gyönyörködhetünk. Eseményekkel teli naptárunk nem sok időt enged arra, hogy kedvünkre bejárjunk hegyet és völgyet, ám jártunkban-keltünkben rácsodálkozhatunk a kikelet mindmegannyi szépségére. Ezt teszem akkor is, ha akár egy konferenciára megyek. Így volt ez a minap, március 29-én is,  a Digitális Nemzedék Konferenciájának napján.
Előzetesen kaptam egy felkérést az óvoda szekció részéről, hogy készítsek videót a Kerekasztal-beszélgetésről. Szívesen vállaltam, bár a profi szakemberekkel nem tudok versenyre kelni kis digitális fényképezőgépem szerény technikai adottságai, valamint fotóriporteri korlátozott tudásom miatt, mégis közrebocsátom a szekción elhangzottakat. Bízom abban, hogy akiket kiváltképpen érdekel az IKT eszközök óvodai alkalmazásának nemes vitája, azok nem a technikai hiányosságokat fogják nézni elsősorban, hanem a megszólaló szakemberek felelősségteljes hozzászólásait fogják mérlegelni. 
Most csupán tudósítója szeretnék lenni a Kerekasztal-beszélgetésnek. Nem kívánok állást foglalni a nézetek ütköztetése tekintetében. Bár akik ismernek régtől fogva, azoknak hitem, meggyőződésem nem egy zugolyába rejtett dolog. Most mégis a kedves olvasóra bízom a döntést. És elsősorban nem azt, hogy kinek van igaza az óvodai IKT eszközhasználat nézetével kapcsolatosan, hanem azt, hogy eldöntse, mi is az igazság. 
 A kerekasztal-beszélgetésből kitűnik, hogy vitán felül mindenki a lehető legjobbat szeretné elérni a cseperedő kis nemzedék nevelését illetően. S még az is lehet, hogy nem is nagyon mondanak egymásnak ellent az érvek. Csupán arról van szó, hogy  a legoptimálisabb egyensúly megteremtésért kell dolgoznunk szakmai és emberi tudásunk legjavát adva. E néhány soros bevezető után kezdődjék hát a felvétel: 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése