2011. április 21., csütörtök

Sulivilág a Twitteren


Olvasva a Twitter "csipogásának" hírfolyamatát, meglepetten látom a kis magyar Facebook-ról szóló tudósítást az iot.hu oldalán. Megvallom szerénytelenül: örülök ám végtelenül! Így hát örömöm megosztom,- s a hírt "csipogom" tovább: 


Sulivilág: kis magyar Facebook - közösségi oldal a hazai iskoláknakSulivilág egy olyan hiánypótló közösségi oldal, amelynek meg van az esélye arra, hogy a diákokat és tanáraikat átcsábítsa a Facebookról, vagy legalább is kettős jelenlétre késztesse őket.
Ma, amikor a diákok egyre több időt töltenek a Facebookon, jó dolog, hogy elindult egy olyan magyar oldal, ahol a tanár is bátrabban mozoghat, és amelyet - ha ügyes - egy új, a tanulók számára is vonzó virtuális oktatási térként tud használni.
Sulivilág szlogenje "A tudás összeköt" és Bíró György és Szamosvölgyi Mihály alapítók szándéka szerint a közösségi honlapot  a gyermekközösségekkel foglalkozó intézmények, szervezetek és azok szereplői - tanárok, diákok, szülők - számára hozták létre, hogy így támogassák az oktatási, és az iskolán kívüli közösségeket.
Sulivilágnak már most számos aktív tagja van (óvodák, iskolák, osztályok, egyéb közösségek) akik pillanatok alatt birtokba vették és a tanulókkal együtt nap mint nap használják.
Sulivilág - A tudás összeköt"Óriási lelkesedéssel fedeztem fel a lehetőségeket... Minden tag kap egy saját oldalt, választhat a meglévő hátterekből, vagy alakíthatja egyénivé. Itt blogolhat, kedvenc videóit, fotóit feltöltheti. Profiljában nagyon sokoldalúan bemutatkozhat. Ugyanakkor tartozik az iskolához, az itt elindult csoportokba is bent lehet: osztályok, szakmák, könyvtár, stb. Természetesen meglátogathatja a fent lévő iskolák tevékenységét is. Mindezt ingyen! Ez az érem egyik oldala.
... tanárként is óriási lehetőségeket rejt a Sulivilág! Minden tantárgyamból hasonló módon járok el, és sikere van a tanulók közt! Mi az, ami aktivizálja a diákjaimat? Az interaktív tábla mellett egy olyan újabb dolog, ahol a XXI. századi tanulást lehet előtérbe helyezni. És ez az érem másik oldala." - írja Szederné Tóth Zsuzsa, a Trefort Ágoston Szakképző Iskola tanára a Trefortosok a Sulivilágban posztjában.
Hasonló lelkesedéssel ír Szeverényi Irma tanárnő is, aki a Kerek Világ Általános Iskolának nyitott közösségi oldalt a Sulivilágban.
Saját oldalt percek alatt bárki nyithat a Sulivilágban, és érdemes is, ha lépést akarunk tartani a Z generációval!

További információ itt >>> sulivilag.hu iot.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése