2011. január 13., csütörtök

Speciális eszközök, avagy: akadálymentesítés a virtuális sztrádán


Egyre több hírt hallhatunk arról, hogy speciális eszközökkel segítik az akadályokkal küzdő gyermekeket a számítógép használatában. Örömmel teszem közzé a most megjelent tudósítást. Abban a reményben vagyok, hogy egyre több helyről hallhatunk majd ehhez hasonló beszámolót. Ezt a megvalósulást várom én is, mint "örök álmodó".

Íme a tudósítás:

"313 tanterem kap interaktív táblát - Informatikai fejlesztés Győr valamennyi iskolájában
Csaknem hétszázmillió forintból korszerűsítik informatikai eszközök beszerzésével Győr közoktatási intézményeit - mondta el dr. Somogyi Tivadar alpolgármester december 3-án. Az eszközök mellett 1212 pedagógus részére 10 órás oktatást tesznek lehetővé. A fejlesztések Győr valamennyi iskoláját érintik, ezáltal a tantermek már 40 százaléka fog internet hozzáféréssel rendelkezni - írja a gyorinap.hu.

A győri közoktatási intézmények - az óvodák kivételével - számítógép állományának korszerűsítését támogatja az önkormányzat az uniós pályázaton elnyert 692 millió forintos összegből.

Dr. Somogyi Tivadar elmondta, a pályázatnak köszönhetően 1715 iskolai számítógépet, 313 tantermi csomagot (projektor, notebook, interaktív tábla), egy szervert az alkalmazással együtt, 11 szavazócsomagot, 48 WIFI csomagot, 19 nagyothalló, 5 gyengén látó, egy vak és 22 mozgássérült csomagot kaptak. Az alpolgármester hangsúlyozta, fontosnak tartja a sajátos nevelési igényű tanulók támogatását speciális eszközök biztosításával is."



Forrás: http://iot.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2567:313-tanterem-kap-interaktiv-tablat-informatikai-fejlesztes-gyr-valamennyi-iskolajaban&catid=139:intezmenyek&Itemid=199

4 megjegyzés:

  1. Hát, sárgulok:) Tudom, hogy nem minden a korszerű eszközpark, de ez szuper. Nyílik az olló az önkormányzatok és intézményeik között.
    Már nem tudom megváltoztatni a felbontást, fokozni a kisegítő lehetőségeket, hogy a három gyengénlátó csemetém is komfortosan dolgozhasson:(
    Ennyit az esélyegyenlőségről:(
    Nem mondhatnám, hogy ez egy optimista hozzászólás:)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Irma! Igen, a szülővárosomban gondolnak az SNI-s tanulókra is.:))

    VálaszTörlés
  3. Kedves Irma!
    Mind a kerekasztal-beszélgetést, mind a filmedet a konferencián megnéztem online. Ez a film több volt, mint bármilyen előadás, magáért beszélt.
    Gratulálok.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Évikém!
    Köszönöm szavaidat!
    Bár tudnánk együtt dolgozni...
    Talán a "szekér" is jobban haladna...

    VálaszTörlés