2011. január 25., kedd

Már nem csak Győrben, hanem Tatabányán is?!



Néhány napja hallhattunk arról az örvendetes tudósításról, hogy Győr városában a sajátos nevelési igényű tanulókat is  segítik olyan speciális eszközök biztosításával, amelyekkel be tudnak kapcsolódni az információs és kommunikációs technológiával (IKT) támogatott oktatási folyamatba. S ím most egy újabb örvendetes esemény, amelyet ezúttal Tatabányáról repített ide a hírfolyam. Az SG.hu oldalán ezt olvashatjuk:

Tatabányai iskolákban 137 interaktív táblát szerelnek fel és 467 személyi számítógépet állítanak üzembe február végéig - jelentette be a polgármester mai sajtótájékoztatóján. A 243 millió forintos beruházást teljes egészében uniós támogatás fedezte. A fejlesztés részeként 38 sajátos nevelési igényű diák kap fogyatékosságához igazodó informatikai eszközt, a mozgáskorlátozottak speciális billentyűzetet, a gyengén látók képernyő felolvasó programot - tette hozzá Schmidt Csaba (Fidesz). A város vállalta az eszközök 5 éven át tartó üzemeltetését. A berendezések átadásával Tatabánya alsó- és középfokú oktatási intézményeiben a tantermek 40 százalékában lesz interaktív tábla és a diákok 10 százalékának korszerű személyi számítógép áll majd rendelkezésre."

A kép forrása:

2 megjegyzés:

  1. Végre! Jó lenne, ha néhány hét múlva arról is olvashatnánk, hogy miképpen használják a gyerekek! Ki tudósíthatna Tatabányáról?

    VálaszTörlés
  2. A JÓREMÉNYSÉG azt mondatja velem: hallunk még efelől biztató híreket...

    VálaszTörlés