2011. február 2., szerda

Kiválasztani az "ocsut a tiszta búzától.." ,- avagy szavazz a legjobb online gyermektartalomra!
Nem könnyű feladat ám a címben megfogalmazott tevékenység! De örömmel teszem közzé: vannak lelkes munkások, akik erre adták magukat. Az iot.hu portálján értesültem a felhívásról, amelyhez rögvest csatlakoztam. Igen kérem! Lehet választani! A világhálón megjelenő hatalmas méretű "ocsu" közt fellelhető a "tiszta búza" is, amely építi, táplálja  a kezünk alatt felnövekvő nemzedéket. Tehát a tiltások, félelmek , rettegések helyett menjünk ki mi is  "munkamezőre"! Válasszuk ki azokat a tiszta, fejlődést, értékeket adó oldalakat gyermekeink számára, amin játszva tanulva sajátíthatják el tudásukat. Az alábbi cikk tudósít bennünket arról az örvendetes hírről, hogy bőséges a "búza-állományunk".

Következzék tehát a minap közzétett tudósítás:

Értékelje a Magyar Tartalomipari Szövetség Facebook oldalán, hogy a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj 2011 versenyre nevezett pályaművek közül, melyik szolgálja leginkább a 6-12 év közötti gyermekek javát!...
A pályázatra beérkezett online tartalmak képei és linkjei a „Gyermektartalom Díj 2011 - Közönségszavazás”Fényképalbumban találhatók itt >>> www.facebook.com/album.php?aid=49104&id=122699197754508&saved
Lájkolja az Ön szerint a legjobb, gyermekeknek szóló oldalt 2011. február 7-ig!
A legtöbb lájkot összegyűjtő versenymű a „Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Közönségdíj” címet kapja.
Legyen Ön is a zsűri tagja és adja le szavazatát a legjobb gyermekeknek szóló online tartalomra!
Szavazás
A versenyre benevezett honlapok nyitóképét és elérhetőségét a "Gyermektartalom Díj 2011 - Közönségszavazás" albumban találhatja meg. Ha megtalálja kedvenc online gyermektartalmát, nem kell mást tennie mint az albumban a kedvenc holnapja képét lájkolni!
Bővebb információ a versenyről:
Idén először indult a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj verseny, amely a minőségi online gyermektartalmak előállítóit célozza meg és ezen tartalmak legjobbjait kívánja összegyűjteni.
A versenyt a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) szervezi, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat(NGYSZ), a SIP program (www.saferinternet.hu) hazai konzorcium vezetőjének támogatásával. A magyar verseny nyertesei tovább jutnak az európai megmérettetésre, az Európai Kiváló Online Gyermektartalom Díj(European Award for Quality Online Content for Children) versenyre, melyet 14 Biztonságosabb Internet Központ és az Európai Bizottság Biztonságosabb Internet Programja közösen szervez meg.
A versenyre a 6-12 év közötti korosztályt megcélzó minőségi online tartalmakkal jelentkezhettek.
A nyertesek kihirdetésére és a díjkiosztóra 2011. február 8-án kerül sor a Biztonságos Internet Nap (Safer Internet Day) rendezvény keretében.
A NOBO-val pályázott a digitálistananyag.hu
A digiálistananyag.hu benevezte a NOBO-3D interaktív tananyagot a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom versenyre. A Magyar Tartalomipari Szövetség Facebook oldalán, a fénykép albumban találhatóak a benevezett versenyművek, így a NOBO 3D-interaktív tananyag is.

Ha tetszik ez az oldal, szavazatát leadhatja ide kattintva."
Forrás: http://bit.ly/2vGXCSY

Időközben megtörtént a zsűrizés, amelynek alapján Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díjat és közönségdíjat kapott az egyszervolt.hu  gyermekoldala. Gratulálunk a fejlesztőknek!

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ez remek ötlet volt, jó néhány új lapot csatoltam az E-Hevesyhez. És ami fontos - már van kollégám is, aki adott feltöltésre anyagot ...kezdek hinni a mesékben. Köszi a tippet!

    VálaszTörlés
  2. bocs, a sulis fiókból írtam - Még egyszer köszi! Hajni

    VálaszTörlés