2012. április 10., kedd

Second Life egy jobb élet reményében

Az  ELTE PPK Virtuális Oktatási Környezet facebookos csoportja számára tett közzé Dr. Ollé János egy olyan dokumentumot, amely 50 You Toube -os videóban mutatja be a Second Life Oktatásban való alkalmazásának lehetőségét. Nagy elhatározással vetettem bele magamat, hogy az 50 videót végig nézzem. Eltökéltségemnek alapos indoka volt. Ugyanis mióta Second Life-os avatarommal járom a virtuális világot, folyton azokra a kis diákjaimra gondolok, akik "szárnyaszegetten", kerekesszékükben ülve tengetik földi életüket. Az elmúlt évek során olyan gyermekeket ismertem meg a gyógypedagógia területére érve, akiknek még reményük sem lehet a valóságos világban útra kelni, új és új tájakat megismerni, csodás élmények birtokába jutni. S amikor felrepülök avatarommal az egekbe, és szebbnél-szebb tájakon járok, s amikor új és új ismeretekkel gazdagodhatok, mindig ők jutnak eszembe, de közülük is különösen egy fiúcska. Tanulásban akadályozott, alternáló hamiplagiás, nehezen beszélő volt, de mindig valami szebbre, jobbra vágyott a lelke... Ő a bolygók közt érezte jól magát, amin soha nem is csodálkoztam... Elkívánkozott e földi terekről, elkívánkozott gúzsbakötött kis testéből... Már nem tanítom őt, hisz a várost is elhagytam, ahol ő lakik. Akkor még csak a google earth -öt tudtam letölteni számára, amivel boldogan "utazott" a nagyvilágban. Most azonban már elkészítenénk együtt fantasztikus avatarját. Tudom, mennyire örülne, hiszen ő hatalmas képzelőerővel rendelkezett. Tudom, mennyire szárnyalna, mennyire kiteljesedne élete ezzel a lehetőséggel....
Visszatérve az 50 videóra, nem kellett sokat várnom, hiszen az 5-ik megnyitásakor megleltem azt, amit  oly' nagyon kerestem! Igen! Megbizonyosodtam arról, hogy nem csupán az én kitalációm a Second Life gyógypedagógiai lehetősége, hanem ezt nálamnál sokkal bölcsebb emberek, szakmai tekintélyek ismerték fel. Az 5-ik megnyitott videó 8 perces, s a 3 percnél kezdődik az, ami számomra különösen sokat jelentett. Kedves Olvasó! Tekints bele, és tudom, ha végig nézed, semmi magyarázatra nem lesz szükséged.



Kurzusunk során viszont mi, pedagógusok ültünk kerekesszékbe, és úgy jártuk be a gyönyörű terepet. A cél, hogy még inkább átérezzük azoknak sorsát, akik ilyen teherrel élik földi életüket.

  



4 megjegyzés:

  1. Kedves Irma!

    Megint felkeltetted az érdeklődésemet a Second Life iránt. Talán nyáron több időm lesz és akkor majd elmélyedek én is benne. Akkor majd Te fogsz nekem segíteni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Rita!
      Nagyon szívesen! Érdekes lesz majd közösen utazni...:)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Köszönöm Erzsike! És képzeld! Amikor közzétettem bejegyzésemet, éppen aznap kaptam levelet ettől a kisfiútól...

      Törlés