2016. július 10., vasárnap

Utólagos összefoglaló egy "eTwinning-es kirándulásról"


A minap telefont kaptam kolléganőmtől, Szépné Vinczencz Katitól. Érdeklődött hogylétemről, a nyári szünetben eltöltött napjaimról. Kati hívott meg engem egy eTwinning projektbe, ami elnyerte a Minősített eTwinning Projekt címet. Ennek köszönhetően részt vehettünk a Nemzeti Versenyen és Gyereknapon 2015 októberében, ahol Varázsablak csapatunk  2. helyezést ért el a Varázsablak csodái projektünkkel. Kati a telefonbeszélgetés során megkérdezte, hogy át tudnám-e küldeni számára a versenyen készült felvételeket. Ekkor döbbentem meg azon, hogy az eseménydús iskolai menetben elmaradt a verseny napjáról szóló beszámolóm. Így hát most, utólagosan készítettem el három videót, ami megörökíti  az eTwinning Verseny és Gyereknap örömteli eseményeit. 
Projektünk 2015 januárjában indult el. Munkánkról folyamatosan készítettük a dokumentumokat, amelyeket az eTwinning Testvértér felületén, az Örömpedagógia szakmai blogom, s annak Facebook oldalán, valamint az Anyahajó blogunkban helyeztem el. Szíves szeretettel küldöm ezeket a leírásokat azok számára, akik még nem olvasták, és érdeklődnek az eTwinning világa iránt. 
Jelen bejegyzésemben pedig itt és most átnyújtom azt a három videót, amit az eltett mappáimban talált képekből, videó felvételekből készítettem. A képek nem egyforma minőségűek. A profi fotók nem tőlem származnak, hanem Horváth Anikótól, aki a Verseny és Gyereknap mindkét napján szorgalmasan fotózott, és küldte át számomra  felhasználásra a felvételeket. A gyengébb minőségű képekért pedig előre is elnézést kérek. De az én szakmai tudásom, és a hozzátársult egyszerű kis digitális fényképezőgépem nem veszi fel a versenyt a művészi produkcióval. Hálás köszönet Anikónak, aki  gyönyörű fotóit átadta számunkra.
Az első, szűk 17 perces videót azoknak szánom, akik kiváncsiak arra, hogy mi milyen témát választottunk projektevékenységünk megvalósítására:



A második, szűk, kétperces zenés bemutató egy képösszeállítás a verseny napjáról:





A harmadik, három és fél perces filmecske végül a a Gyerekek számára készített ajándéknapot, az Állatkerti séta néhány pillanatát örökíti meg:





Kaptunk szép okleveleket is, amelyekből most a mi kis csoportunkét tudom bemutatni:



Az eTwinning program 2015-ben ünnepelte 10. születésnapját. Ennek jegyében került meghirdetésre az eTwinning őszi kampánya, ahol többféle pályázati lehetőséget kaptak a pedagógusok és a diákok. A pályamunkák szavazásra kerültek az eTwinning Hungary Facebook oldalán, s a legtöbb szavazatokat kapott pályamunkák díjazásban részesültek. Mivel szeretünk játszani, s őszintén megvallva, szeretünk nyerni is, - így beadtuk mi is pályázatainkat többféle formában is.
Az esszé kategóriában a következő írás született meg:



Öröm az eTwinning közösségben from Szeverényi Irma


A videónk címe pedig: "Miért szeretjük az eTwinninget?"
       


Balázs tanítványom is készített pályamunkákat. Ezek a következők voltak: 


Emlékezetes pillanatok az eTwinningben from Szeverényi Irma

S itt látható Balázs videója:
 
    

Az eTwinning Facebook csoportjában meghirdetett like-versenyben 3.helyezést értünk el. 
A gyerekek , s mi pedagógusok is ismét ajándékban részesülhettünk. A meglepetéscsomag éppen 2015. karácsonya előtt néhány nappal érkezett meg:




Bár a nyári szünet napjaiban pihentetni kívántam blogomat, de hálás köszönet Kati kolléganőmnek, és egyben barátnőmnek, aki "kicsalta" belőlem ezt a kis összefoglalót. Így , ma már madártávlatból tekintve, megpillantva egészében az  eTwinninges projekttevékenységet, nagyon örülök, és ismét csak Katinak köszönöm, hogy partnerként meghívott egy nemzetközi csoportba, és belekóstolhattam kis tanítványaimmal együtt  ennek a világnak örömébe, szépségébe s egyben igazi hasznosságába.  

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése