2012. április 29., vasárnap

Új utak, új lehetőségek a Second Life virtuális környezetében

Mint már említettem egyik bejegyzésemben, hogy az élethosszig tartó tanulás jegyében bátorkodtam csatlakozni a Dr. Ollé János irányítása alatt álló ELTE PPK Virtuális távoktatás és Virtuális oktatási környezet Facebookon megjelenő csoportjaihoz. Sajnos időszűke miatt ritkán tudok részt venni a találkozásokon, de folyamatosan követem a kurzus eseményeit. S ha nem is az előre kijelölt időpontban, de néha belátogatok a campus előadótermeibe, vagy olyan helyekre teleportálok, amelyekre a csoporttársak hívják fel  figyelmemet. Azt is írtam már, hogy nem öncélúan gyakorlom  virtuális avatar-létemet, hiszen a Second Life alkalmazásában nagy lehetőségek rejlenek, amelyek a gyógypedagógia területén terápiás jelentőségűek lehetnek. Most legutóbb Zakupszki Tünde bejegyzése csábított arra, hogy ellátogassak egy helyre, amelynek koordinátáit az üzenőfalra jegyezte: http://maps.secondlife.com/secondlife/Dotoorak/58/90/251 Rövid sétám alatt úgy jártam végig utamat, mintha egy kerekesszékből megszabadult, ép test lennék. Pillanatok alatt átéltem azt a boldogságélményt, amit az az embertársunk élhet át, aki valóban akadályozott mozgásában, és ha csupán csak virtuálisan is, de belekóstolhat a szabad mozgás önfeledt örömébe. Sétám során felvételeket készítettem, majd összeállítottam mindezt a Movie Maker programjával a következőképpen: 
                                                                                    

6 megjegyzés:

  1. Kedves Irma, a readerem 'tájékoztatott', hogy készült egy bejegyzés a blogodban. Amikor megosztottam az oldalon a hely koordinátáit, úgy véltem, hogy ez a hely tényleg érdemes erre, hogy mások is megtekintés, érdemes arra, hogy ajánljam. Örömmel látom, hogy hasonlóan éreztük magunkat Ott! Ügyes a kisfilmed is, gratulálok: Tünde

    VálaszTörlés
  2. Kedves Tünde! Köszönöm! Én meg gratulálok Neked és Mindazon Csoporttársaidnak, akik ezt az úttörő szerepet vállaltátok
    pedagógiai tanulmányaitok során!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Irma!(úgyis mint "Cirma")

    Mindenhez gratulálok és mindenben melletted vagyok, ha szükséged van bármilyen segítségre, csak szólj bátran !

    FLB

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok Cirma! Fantasztikus eredmény és SIKER! Látod, megérte? HISZEK benned, mint még sokan mások is, csak így tovább! Van élet 50 felett is de mennyire!
    Krisz

    VálaszTörlés
  5. Kedves Bárkás túlélőlány!
    Igazán megtisztelő, hogy belátogattál szerény kis blogomba.
    Igen! Ezt vallom, hiszem én is: "van élet 50 felett is",- de még azon túl is.... Csak azt már nem gyarló, földi léptékkel mérik..." S az már nem is a Second Life "édes-álom állapota", hanem valami egészen új világ... Ugye kedves Bárkás túlélőlány, mi "félszavakból értjük egymást": Ismerősen hangzik a dal ugye: "Egy harmadik világ, az az én hazám, hol Jó Atyám és sok testvérem vár rám..."

    VálaszTörlés