2014. október 27., hétfő

Sulinetwork 2014 Konferencia Győrben













Győr városa adott otthont ez évben a 7-ik Sulinetwork Konferenciának. Három napon át, október 17-19-éig volt együtt a Nagy Csapat. Mondhatom, nem kellett unatkoznunk egy percig sem, hiszen gazdag program várt bennünket. A plenáris előadások helyszíne a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ volt, míg a számtalan szekció a Széchenyi István Egyetemen kapott helyet. 
Az Educatio Nonprofit Kft. Digitális Pedagógia Osztálya által szervezett szakmai fórum bővelkedett a digitális írástudáshoz kapcsolódó korszerű módszertani fejlesztésekkel, eszközökkel. 
Olyan sok program és előadás volt a három nap alatt, hogy mi, akik ott lehettünk, csupán töredékét láttuk, hallottuk a gazdag kínálatnak. Hála az internetnek azonban, hogy utólag szinte mindenből részesülhetnek az infokommunikációs technológia oktatási alkalmazásai után érdeklődő pedagógusok.
Folyamatosan kerülnek fel a konferencia előadásai, a műhelymunkák, ppt-s összefoglalói a Sulinetwork Slideshare csatornájára:


Az Educatio 2013 decemberében hirdette meg az IKT Műhely 2014 pályázatot digitális írástudás fejlesztését szolgáló, innovatív oktatási projektek kidolgozására és megvalósítására. A pedagógusok elszántan, kemény munkával bizonyították szakmai tudásukat, s a szekciók során bemutatták projektjeikről szóló filmjeiket, jó gyakorlataikat. Remek összefoglalót láthatunk munkáikból  a Sulinet oldalán


A konferencia első napján, okt 17-én  gálavacsora keretében került sor a Sulinework díj átadására, amelyet ez alkalommal Kiss Mónika, Gilicze Tamás és Prievara Tibor nyert el. Kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az infokommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez. De elismerő díjban részesültek az IKT Műhely 2014 pályázói is kiváló munkájuk jutalmaként.  Gratulálok nyertes pedagógus társaimnak!
Okt. 18-án egy játékos este keretében élveztük egymás társaságát a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban. 
A konferencia szervezői előzetesen felkínáltak TeachMeet-et is azoknak a pedagógusoknak, akik három percben be szeretnék mutatni innovatív, oktatási gyakorlatukban használt ötleteiket. Én is vittem tarsolyomban valamit, amit 18-án, szombat délután oszthattam meg a résztvevőkkel tizenegy pedagógus társammal együtt. Sajnos nem találtam elérhető linket a többi 3 perces bemutatót illetően, így most csupán az én kis ötletemet hoztam ide:


Köszönjük a Sulinetwork 2014 Konferencia Szervezőinek a munkát, amellyel lehetővé tették számunkra a találkozást.
Dr. Főző Attila, az Educatio Nkft., IKT Módszertani Iroda vezetőjének jóvoltából végezetül kaptunk egy Prezi bemutatót visszatekintésül az elmúlt három nap nevezetes pillanataiból.
Íme:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése