2014. október 27., hétfő

Szakmai napunk az EGYMI-ben 2014-ben


A 2013/2014. tanév szeptemberétől az őszi szünetig tartó eseménysorozatot az Intézményünkben megtartott Szakmai nap beszámolójával zárom. Munkahelyi otthonom a Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. Mint utazó gyógypedagógus innen járok különféle többségi iskolába, ahol egyéni/ kiscsoportos formában fejlesztem az integrált körülmények között tanuló, sajátos nevelési igényű diákokat. Az EGYMI központi épületében számos sajátos nevelési igényű kisgyermek tanulhat szegregált formában szakmailag kiválóan képzett gyógypedagógusok vezetésével. 
Azt nem mondhatom el sajnos, hogy dúslakodnánk az IKT eszközök tekintetében... Sőt! De, mint előző bejegyzésemben említettem, nem szeretek panaszkodni... Helyette inkább a keresést, kutatást, kérést és kérdezést szoktam választani. Ez irányú törekvéseimet már néhányszor koronázta siker, amelynek kézzelfogható része egyszer egy pályázatban nyert interaktív tábla volt. Az elmúlt évben pedig szintén egy kis pályázat keretében 3 használt számítógépet nyertem. Az interaktív táblát hátam mögött hagytam előző munkahelyemen, ahol reménységem szerint használják is a halmozottan sérült volt kis diákjaim tanulásuk könnyebbé tételéhez.  Digitális eszközeink szűkös volta nem akadályoz meg azonban bennünket abban, hogy minden erőnkkel, energiánkkal azon legyünk, hogy a súlyos tanulási zavarral küzdő kisgyermekeinknek segítő jobbot nyújtsunk az IKT , azaz az információs és kommunikációs technológia segítségével. Ebben Intézményvezetőnk, Kölesné Németh Mária maximális támogatása igen nagy inspiráció számunkra. 
A győri Sulinetwork 2014 Konferenciára együtt utaztunk el, s gyűjtöttük be azt a sok muníciót, hasznos ismeretet és jó gyakorlatot, amit igyekeztünk frissiben megosztani kollégáinkkal ezen az okt. 22-iki Szakmai napon. Marika Igazgatónőm egy áttekintő beszámolót tartott a konferencia három napjáról. Kolléganőm, Kriszti előadásában a Mozaweb játékait, fejlesztési lehetőségeit mutatta be. Kollégám, Sanyi pedig széles körűen ismertette a mostani modern technikai haladást, és kínált fel belső képzést a pedagógusok számára. Én pedig egy diasorozattal mutattam be, hogy szeptember óta miként igyekszem új és új eszközökkel gazdagítani módszertáramat. Blogbejegyzésem hosszasra nyúlna, ha minden diáról külön szólnék most. Így csupán beillesztem a Slideshare alkalmazásra feltöltött prezentációmat, és remélem, hogy a benne foglalt, különböző web 2.0-ás eszközök, internetes alkalmazások sikeres fejlesztési lehetőséget fognak biztosítani a gyerekeknek. Ennél fogva lesz miről beszámolnom a jövő blogbejegyzéseiben.
 Tehát a következő bemutató alapján számoltam be jelenleg használt és a most megismert digitális eszközökről:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése