2017. május 8., hétfő

IKT az oviban,- avagy kedvcsináló bepillantó egy kurzusba


Mint már annyiszor, most sem hagyhatom ki jelen írásomból annak a nevét, aki elindítóm, mentorom, segítőm és inspirálóm volt szakmai életutamon. Igen, Dr, Kőrösné, dr. Mikis Márta ő, a magyar gyermekinformatika megteremtője, aki adaptálta Magyarország számára a Cohen pedagógiát, és aki a mai napig ébren tartja, és szorgalmazza közöttünk ennek fokozódó jelentőségét. 
Amikor kolléganőmmel, Nagy Ildikó Máriával elindithattuk első közös IKT képzésünket óvodapedagógusok számára, természetszerűen Márti munkásságának bemutatásával kezdtük el napunkat. 

Túljutottunk hát az első kurzuson. Sok tapasztalattal lettünk gazdagabbak, amikről közös eszmecserét folytatunk azóta is a velünk együtt gondolkodó vezetőkkel, óvodapedagógusokkal. Azt nem mondom, hogy felhőtlen a helyzet,  az óvodai IKT alkalmazás szükségszerűségének megítélésében,  ám a magam részéről most már , az idők múltával vitába nem bocsátkozom senkivel. Szerencsés módon egyre több azoknak száma, akik szívják magukba az újat, hiszen nem szeretnének sem lemaradni, sem kimaradni a mai szélsebesen futó fejlődés áradatában. 

Készítettem egy rövid keresztmetszetet a blended learning képzésünk 30 órájáról, hogy bepillantást nyújtsak azok számára, akik érdeklődnek iránta. Nem titkolt vágyam, hogy kis bemutatómat kedvcsinálónak is szánom. Ki tudja, hogy esetleg nem lesz-e olyan óvodapedagógus , avagy intézmény vezető, akinek kíváncsiságát felcsigázva jelenetkezni fog egy következő kurzusra. 

Előre soha nem szeretek ígérni semmit. Nem is szokásom, hogy készülő programjaimat, esetleges bemutatóimat előre nagy fennen hirdessem. Ám, ha valamivel kapcsolatosan referenciát kapok , annak felettébb örülök. Így bátorkodtam az elmúlt képzésről is szólni blogomban, hiszen az összefoglaló prezentációmba a résztvevő óvodapedagógusok reflexióit is betettem , hogy szóljanak ők helyettünk, helyettem. 
A ppt-ben készített bemutatót kétféle verzióban mentettem el. Az egyiket a SlideShare dokumentum megosztóra töltöttem fel, hogy ki-ki annyit időzzön egy -egy oldalon, amennyit szeretne. A másikat videóként tálalom fel a Kedves Érdeklődőknek. Ugyanis a "belbecs" mellett szeretek a "külcsinre" is hangsúlyt fektetni. Így ha valaki zenekíséret mellett, és szép függönyös áttűnésekkel kíván belepillantani kurzusunkba, azt is megteheti, ami 4 percet és 21 másodpercet vesz igénybe.
Szavamat nem szaporítom tovább, induljon hát a mini "előadás"!

A dokumentummegosztó oldal verziója: 

Ikt az oviban,- avagy kedvcsináló bepillantó egy kurzusba from Szeverényi Irma

Ugyanez függönyös áttűnésekkel, zenei kísérettel, videó formájában:

2 megjegyzés:

  1. Valóban nagyon hasznos képzés volt. Akár 60 órában is el tudtam volna képzelni, annyi mindenről volt szó.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Andi!
    Köszönjük szépen.

    VálaszTörlés