2017. május 21., vasárnap

"A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?" - avagy óralátogatás az Anyahajóban



Évente egyszer végig látogatnak Vezetőink minket, utazó gyógypedagógusokat, hogy munkánkba belepillantsanak. Az én napom május 9-ikére esett, amikor Csuka Veronika, az utazó gyógypedagógiai hálózat intézményegység vezetője, és helyettese, Márkus Orsolya volt  az Anyahajó Stúdió vendége. Ilyenkor a gyermekekkel is közölni szoktam, hogy milyen esemény előtt állunk. Ez így volt most is. Szerencsés vagyok, mert mindig van a csoportunkban olyan, aki különös vendégszeretettel megáldott lélek. Jelen esetben Barnus készült nagy odaadással a vendégek fogadására. Még számomra is meglepetéssel szolgált, amikor május 9-én,  még jóval a foglalkozás megkezdése előtt benyitott hozzám. Kis szatyorjából előhúzott két szakkönyvet, amelynek témája a sakk és a programozás volt. Hozott magával egy mikrofont, és egy kis "szerkenytyűt", ami bekapcsolva fényeffektusokat játszott a falon. Kézenfekvő volt számunkra, hogy a Cikkcakk sakk dallal fogjuk Vera nénit és Orsi nénit fogadni. Témánk a spanyol megnyitás volt a Sakkpalota Program szerint. A lépéseket az analóg sakktáblán vettük először sorra, majd a Kahoot játékban összegeztük tudásunkat. Olyan öröm volt számunkra, hogy Vera néniék elfogadták invitálásunkat, és játszótársainkká váltak. Úgyhogy egy izgalmas, jó kedélyű verseny kerekedett ki a Kahoottal. Természetesen nem maradhatott el Barni Lego Robot bemutatója sem, amit Vera néniék nagy odafigyeléssel kísértek végig. 
Nem részletezem a foglalkozás menetét. Helyette álljon itt az a link, amelyik az Anyahajó május 9-ére eső foglalkozás tervezetét tartalmazza: http://anyahajosegit.blogspot.hu/2017/05/centrum-sakkban.html

Elmondhatom, nagyon barátságos, kellemes hangulatban voltunk együtt ezen a napon. A foglalkozásról készítettem egy 16 perces  kivonatot. Hadd őrizze meg blogom mintegy workshop-videókrónikaként szép emléknek az együtt töltött perceinket.

Pillants hát bele Kedves Olvasóm! Így játszottunk együtt május 9-én ott az Anyahajón:


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése