2011. november 22., kedd

Elhoztam blogomba...


Ifjúi lelkesedéssel készülök a januártól induló PIL Akadémiára. Legfrissebb értesülést  hoztam el az eseménysorozatot illetően  a TanárBlog oldaláról. Örömöm a cikk kapcsán, hogy látható módon nem futamodunk meg az új kihívások elől. Akarunk, tudunk és képesek vagyunk megújítani módszertanunk, csak legyen segítő kéz, ahova fordulhatunk. Íme a lehetőség előttünk:

PDFNyomtatásE-mail


Képzések, konferenciák
Írta: Prievara Tibor   
A mai napig, azaz 2011. november 21-ig már jóval több jelentkezőnk van a Microsoft PIL Akadémiára (részletek ITT), mint amennyit a képzés elbír. Ez részint nagyon jó hír (nekünk), mivel nem is reméltük, hogy a képzés kezdete előtt már 2 hónappal le kell zárnunk a jelentkezést (aki szeretne jelentkezni, az még a héten, november 25-ig megteheti ITT). Ugyanakkor - sajnos - kénytelenek vagyunk a jelentkezők közül válogatni. Természetesen nagyon nagy fájdalom ez nekünk, de egyszerűen nem tudunk annyi kollégát bevenni, ahányan jelentkeztek. A lapozás után leírjuk a válogatás szempontjait (szerintem elfogadhatóak), addig is egy fontos dátum: most már biztos, hogy a nyitókonferencia 2012. JANUÁR 28-ÁN lesz Budapesten, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium épületében Óbudán. Következzenek hát a további részletek! A héten lezárul a jelentkezés az Akadémiára, utána csak esetlegesen megüresedő helyekre tudunk újabb jelentkezőket felvenni. A jövő héten kialakul a résztvevők végleges listája, erről minden érdekeltet (akár belefér a keretbe, akár nem) személyesen levélben értesítünk.
A jelentkezők közül az alábbiakat tudjuk kisebb számban elfogadni (természetesen az alábbiak sem feltétlenül jelentenek a képzésből automatikus kizárást, mindenesetre fontos szempontok):
1) Nem közoktatási intézményből jelentkezők (pl. nyelviskolai tanárok). A PIL Akadémia elsődlegesen azért jött létre, hogy a közoktatást segítse.
2) Felsőoktatási intézmények oktatói (igyekszünk mindenkinek segíteni, ugyanakkor vannak olyan intézmények - pl. egyetemek informatikai technikusai - akik számára a képzés nem tartogatna érdekességeket.
3) Intézményi limit: ezt 2 kolléga / intézménynél húztuk meg. Bármennyire fáj, nem tudunk 8-10, vagy akár még több kollégát bevenni egy iskolából. Az ilyen esetekben igyekszünk alternatív megoldásokkal segíteni az iskolákat. Erről minden esetben személyesen egyeztetünk majd.
Mostanra ennyi újdonság jutott, a jövő héten tudunk már végleges információkkal, valamint részletes konferencia programmal is szolgálni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése