2018. május 30., szerda

Amikor az álmok valóra válnak,- avagy tudósítás egy Díjátadó ünnepségről.


Régóta dédelgetett álmom valósulhatott meg 2018. május 18-án, a Mercure Hotelben. Ide kaptam meghívást ugyanis a Digitális Témahét 2018. díjátadó ünnepségére. Valódi megtiszteltetés és öröm  egy díjat átvenni, ám most ennél is nagyobb jelentőséggel bírt az, hogy két tanítványom társaságában történhetett mindez. Igen, álmaimban mindig szerepelt, hogy egyszer bemutathassam azokat a gyermekeket, akik ugyan sokféle akadályoztatással küzdenek, és mégis, ennek ellenére  valami csodás teljesítményre képesek. Akik ismerik az elmúlt három hónapos építési tevékenységünket, azok bizonyosan tudják, részemről ez nem túlzás és nem elfogultság. Méltán állt mellettem Barni és Balázs, akik felnőtt módon irányították a Minecraft EDU programjában Kisszékely természeti és kulturális kincseinek megépítését. 
A díjátadó ünnepség az eTrend Konferencia keretében történt. Szerencsés helyzetben vagyok, mert Eriksson Zsófia tollából részletes beszámoló született a kétnapos konferenciáról a Modern Iskola honlapján.    Itt érhető el a Konferencia programja és a Díjazottak névsora is. Felemelő érzés egy Csapatban lenni, egy célért küzdeni, s egy ilyen eseménnyel ifjaknak önbizalmat adni.


Köszönöm szépen azt, hogy a különdíj kategória a Kiemelt figyelem elnevezést kapta. Valóban kiemelt figyelmet érdemelnek azok a gyermekek, akik ugyan sajátos nevelési igényű, tanulásban akadályozott kisdiákok, de ha kiemelt figyelemmel viseltetünk irántuk, rálelhetünk a bennük elrejtett kincsekre.Az ajándékot Sugár Sára, az Abacusan Stúdió ügyvezető és pedagógiai vezetője adta át számunkra.Köszönjük szépen a fizikai kísérletező, valamint az ArTeC építő készletet, amiből különféle Minecraft figurákat lehet építeni. Úgy gondolom, ezzel máris megkaptuk a 2018/2019. tanév újszerű és ismét kreativitást igénylő projektünk témáját.Nem kis kihívást kaptak a díjazott projektek képviselői. Ugyanis két perces TeachMeet-ben  kellett bemutatni projekttevékenységünket. Bár csak bepillantást adhattak a rövidke bemutatók, de a gazdag ötlettár mindenképpen látható volt. 


Gyönyörű fénytánccal zárult az ünnepség, amely szép, maradandó élményt adott számunkra.

Köszönöm szépen, hogy a Szervezők kiemelt figyelemmel és szeretettel fogadták, és vették körül kis tanítványaimat, Barnit és Balázst. 
Tudom, hogy fontos egy SNI-is gyermek számára a kognitív fejlesztés. Vagyis az, hogy valamiképpen tantárgyak vonatkozásában felzárkózhasson. Viszont, ha olyan impulzusok érhetik, amelyek során a benne lévő különleges személyiség kibontakozik, ez, a jövőjét illetően talán mindent felülír


Fotók forrása: Oktatási Hivatal

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése