2010. december 4., szombat

Szilvásgombóc projekt és a bodzaszörp projekt gondolattérképe

A cselekvésbe ágyazott ismeretátadás élményszerűen valósulhat meg egy sikeres projektötlet nyomán. A gondolattérképek hűen tükrözik, hogy a tevékenységsorozat milyen szerteágazó tudást nyújthat a diákok számára. Több tantárgy integrálása lehetséges úgy, hogy hasznos és maradandó tudást ad a szétszabdalt, lexikális ismereteket túlhangsúlyozó követelmények helyett. 

6 megjegyzés:

 1. S íme a bizonyíték, hogy több volt ez, mint egy főzöcske.

  VálaszTörlés
 2. "Benne van a tudás, benne van az íz!"
  (Technikai megjegyzés: ha a HTML-kód végén megkeresed és átírod a szélességet (width="600") mondjuk 525-re, akkor szépen befér ebbe a sávba.)

  VálaszTörlés
 3. Erről jut eszembe egy régi kedvenc műsorom: "Főzőcske, de okosan". Köszönöm a látogatásotokat, na meg a hasznos tanácsot!

  VálaszTörlés
 4. Én eddig a gondolattérképeket csak a nyelvoktatáshoz használtam, de a munkád megmutatta, hogy bármilyen témában bármelyik tantárgyban kiválóan használható a tudástérkép. Köszönöm az ötletet:)

  VálaszTörlés
 5. Irma! Fáradhatatlan vagy:) Egyik ötlet, a másik után. Be kell vallanom, hogy maga a foglalkozás-tervezet (mint gondolattérkép) is annyira teljes, hogy nem lehet hozzátenni semmit. De igen, gratulálok!

  VálaszTörlés
 6. Én meg csak annyit: nagyon köszönöm Évi!

  VálaszTörlés