2011. május 17., kedd

E-learning áttekintés-kurzusgyakorlatok II.

gy2_4. Látogasd meg a http://www.ziizo.com oldalt! Mit gondolsz, jó lenne itthon is kialakítani egy ilyen szolgáltatást? Részt vennél? Vállalnál tanítványokat a neten? Írj erről néhány sort a tanulási naplódban!
Meglátásom szerint igen hasznos és jó dolog lenne nálunk is kialakítani egy ilyen szolgáltatást. Szívesen részt vennék benne. Mint gyógypedagógus különösképpen hiánypótló kezdeményezésnek tartom a tanítás ilyen módozatát a különféle akadályokkal küzdő gyermekek, fiatalok és felnőttek között. Ők ugyanis sok esetben kívül maradnak az ismeretszerzés folyamatából csak azért, mert mozgásterük korlátokhoz kötött. Örömmel vállalnék tanítványokat a neten. Úgy gondolom, ha az akadálymentesítés folyamata előrehaladhat a digitális eszközöket illetően is, akkor sok embertársunk kaphat ezáltal esélyt az oktatási folyamatban.
gy2_5. Mit gondolsz a Creative Commons-ról? Szívesen alkalmaznád a saját szellemi termékeidre? Ha lenne egy közös online tananyag-adatbázisunk, közzétennéd a saját segédanyagaidat "szabad felhasználású" licenszek valamelyikével? Irj erről pár sort a tanulási naplódba!
Igen, közzétenném saját segédanyagaimat közös online tananyag-adatbázisunkba "szabad felhasználású"  licensz  alapján. Tudom, a kérdés ilyenkor felvetődik: de ki fogja megfizetni nekünk azt a sok órát, amit éjt-nappallá téve áldoztunk a tananyagok készítése során? Valahol jogos is a méltatlankodás. Én azonban őseim hitére támaszkodva merek hinni egy olyan csodálatos ÚJ VILÁGBAN, AHOL MAJD - költőnk szavával élve - A BŐSÉG KOSARÁBÓL MINDENKI EGYARÁNT VEHET.  Ahol nem lesz szükség az egyre kevesebbet érő valutára, hanem termékeinket  közvetlen módon cserélhetjük. Ez lesz majd az a megálmodott "KÁNAÁN"... Még most azonban nem állhatunk meg, mert "addig folyvást küszködni kell. /Talán az élet munkáinkért / Nem fog fizetni semmivel..." De a kezünk alatt felnövekvő kis nemzedékben tovább élve, munkánk maradandó és időtálló lesz.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése