2018. március 31., szombat

Építsük meg Magyarországot! - Kisszékely kulturális és természeti értékei a Minecraftban 34. - "Irma néni! Együtt mindig jobb!"


Gyűjtöm az "aranymondásokat" ... Hála a hozzám járó gyermekeknek, mert az elmúlt évek során gazdag gyűjteménnyel ajándékoztak meg. Legutóbb Rolikám szépséges mondatát tettem kelléktáramba.
Tőle származik a címben megfogalmazott gondolat. Rövid története az, hogy feltettem a gyerekeknek azt a kérdést, hogy a megépített Kisszékely világában NPC karaktereinkkel együtt szerepeljünk a falucska valamelyik helyén, vagy legyünk elszórtan, ki itt, ki ott. Ekkor válaszolt Roli azonnal, spontán módon: "Irma néni! Együtt mindig jobb, ahogy tartja a mondás." Ezek azok a pillanatok, amikor minden kétségem elszáll, hogy a Minecraft alkalmazásával netán rossz úton haladok. Ismét egy csodás bizonyíték, hogy megfelelő módon használva nemhogy elszigetelődést, függőséget okozna ez a játék, hanem éppen ellenkezőleg : az egybetartozás örömét, a közös munkálkodás utáni  vágy beteljesülését , egyszersmind emberi életünk értelmét eredményezheti. Roli mondatát a most következő kis videó 2-ik perce végén hallhatjuk, láthatjuk.
Egyébiránt a 34. epizódban sok történés van igencsak rövidített formában. Mint már említettem, Roli specialitása a házépítés. Viszont ekkortájt nagyon sürgőssé vált a szőlőhegyek telepítése, a présházak építése. Próbáltuk Rolit rászedni eme tevékenységre, de valahogyan ez a "kabát " nem illett személyiségére. Így hát váltottunk, s ő ment a Szabadság utcában parasztházakat építeni, Balázs pedig átvette a szőlőhegyen a szőlő telepítését, valamint a pinceépület elkészítését. Látható a videófelvételen ismét Norbi, a szorgalmas "vendégmunkás", aki mindig vállalja az aktuális, fontos teendőket, most éppen a Kisszékelyt körülvevő dombság erdőtelepítését. Barni pedig szokásos módon bent a világban jár-kel, mint amolyan felelős építkezés vezető, s amikor ,  s ahol csak kell, ott terem, és azonmód segít a problémás helyzeten. Tulajdonképpen ezek az alkalmak dupla órás, tömbösített foglalkozások, ahol hosszú perceken át a vidófelvevőm bekapcsolt állapotban van. Tehát workshop-videókrónikáim csupán rövid összefoglalói az építkezési folyamatoknak. Ahogyan erről már írtam is, igyekszem a felvételeket úgy megszerkeszteni, hogy azok a pillanatok inspirálóak legyenek úgy a magam , mint Kedves Olvasóim számára, akik megtisztelnek azzal, hogy belepillantanak különleges műhelymunkámba.

Íme itt a következő pillanatfelvétel egy másfél órás építésből: 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése