2018. március 31., szombat

Építsük meg Magyarországot! - Kisszékely kulturális és természeti értékei a Minecraftban 33. - Projektvezetők mentori szerepben


A következő epizód első néhány pillanata Rolikám öröméről szól. Neki ugyanis egy hét kényszerpihenőre kellett mennie betegsége miatt. Aggódott is, nehogy lemaradjon a munkában. Az ő specialitása a házépítés, így nem is egy kisszékelyi épület az ő alkotása. A megörökített jelenetben az egyik megépült lakózázát láthatjuk éppen. 
Videókrónikám további perceiben két projektvezetőnk, Barni és helyettese, Balázs remekel. Barni folyamatosan járja a  Minecraft EDU-ban a terepet, figyelve, hogy minden a helyén legyen. Balázs már a készülő faluról szóló bemutatóvideót próbálgatja, miközben mindketten Zsókának és Szabinának segítenek. Ekkor is a hőnszeretett facilitátori szerep jutott nekem.  Kellő szerénységgel igyekszem megállapítani azt, hogy Barninak és Balázsnak vannak ugyan  különleges adottságai, de ha képességeik kibontakoztatásához nem adunk számukra lehetőséget, akkor ezekből semmit nem láthatnánk meg. Tehát a kis fiókáinkat bizony engednünk kell szárnyalni, még ha ez néha kockázatos is. Viszont, ha a fecskemama bemutatja nekik a repülés mesterségét, körözve előttük szakadatlan, akkor a jó példa bátorságot és szárnyakat ad számukra. És egyszercsak saját magát látja repülni kis fiókáiban... Néha-néha ez a csodálatos pillanat is megadatik mostanság számomra akkor, amikor saját szavaimat, mentalitásomat ismerem fel "kicsi Madaraimban". 
Balázs ismét megörvendeztetett ezekben a percekben. Neki mindig vannak teljesen önálló ötletei, amelyek - néhány kivétellel - számomra örömteli meglepetések. Ekkor pl azt találta ki hirtelen, hogy munka közben felolvassa az arra a hétre elkészített ütemtervemet, amit digitális osztálytermünkben, az Anyahajó blogban írtam le. Ennek köszönhetően most egy kis helyzetjelentést kap a Kedves Olvasó a március 5-ikei állapotról:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése