2018. március 21., szerda

Építsük meg Magyarországot! - Kisszékely kulturális és természeti értékei a Minecraftban 27. - Munkában a lánybrigád



Projektnaplónkat Anyahajó blogunkban vezetem, ahol január óta hétről-hétre írom meg a tennivalóinkat. Fotókat készítek az építkezés különböző területeiről, megjelölve, hogy ki, mivel folytatja tovább a munkát. Ezt a foglalkozások elején  vagy én, vagy valaki jó olvasó diák olvassa el. Így, ha nem is vagyunk mindannyian  együtt a napok alatt, de mindenki összefüggéseiben látja a tevékenység-folyamatot. Mint már írtam, többször szükséges az újratervezés különböző okoknál fogva, de ez mindannyiunk rugalmas tervezési készségeit élesíti, gazdagítja
A most következő videófelvételnek az ad kiemelt értéket, hogy lányok építkeznek benne. Térszemléletük remekül segíti őket a kockákból kirakott dombok és szántóföldek telepítésében. Csodálva őket, olykor elgondolkozom, és belülről csak azt óhajtom, hogy minél több pedagógus felismerje a Minecraftban rejlő oktatási-nevelési lehetőséget. Ugyanis ezáltal a tanulási nehézséggel küzdő diákok is fel tudnak mutatni olyan tudást, olyan képességeket, amely tantárgyi vonatkozásban is pozitív értékelést eredményezhet.
Mondanom sem kell, ebben az epizódban is szerepcsere történt a Kislányokat és engem illetően. De ezt olyan örömmel vállalom, hiszen látom, hogyan elevenednek, hogyan válnak motiválttá az építésben. Oly' annyira, hogy a 7 perces kis filmecske 5-ik perce táján Zsókám felnőttként álmodja meg közös jövőnket, mint akinek ez az egész így, ahogy van boldogságot jelent.
A videó befejező pillanatában projektvezetőnk, Barni is megjelenik, hiszen - bár nélküle folyt most az építkezés - akkor vagyunk nyugodtak, ha jóváhagyja munkánkat.

Következzen hát a "Lánybrigád" néhány perces bemutatója:


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése